Schuin dak isoleren2017-05-01T12:54:08+02:00
home','

'); } ?>

Schuin dak isoleren

Veel mensen hebben een hoge energierekening omdat er veel warmte in hun huis verloren gaat door hun dak. Is uw dak ook niet goed geïsoleerd, dan moet u veel stoken om de juiste temperatuur te krijgen in huis en heeft u vaak last van tocht. U kunt uw energierekening laten dalen en uw wooncomfort verbeteren door uw schuine dak te laten isoleren. Hoe u dat kunt laten doen en wat dit ongeveer kost, leest u op deze pagina.

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Het dak isoleren vanaf de buitenkant

De meeste mensen die hun schuine dak laten isoleren, laten het isolatiemateriaal aan de buitenkant van het dak aanbrengen. Dit betekent simpelweg dat het isolatiemateriaal op uw bestaand dak wordt aangebracht, als een soort extra dak voor extra isolatie. Deze methode is het populairst omdat het van de buitenkant isoleren van het schuine dak simpelweg de grootste energiebesparing oplevert. Dit komt omdat deze isolatiemethode de hoogste isolatiewaarde heeft.

Laat u isolatiemateriaal aanbrengen aan de buitenkant van uw schuine dak, dan wordt er gesproken over een ‘warm dak‘. Het is vrij prijzig om een ‘warm dak’ te maken van uw schuine dak, maar u verdient deze investering wel vrij snel terug door de hoge isolatiewaarde.

Kijk voor meer informatie over isolatie op onze offerte vergelijken pagina

Het dak isoleren vanaf de binnenkant

Het is ook mogelijk om uw dak vanaf de binnenzijde te laten isoleren, al levert dit wel een minder grote energiebesparing op. Kiest u voor deze methode van uw isoleren van uw schuine dak, dan krijgt u een ‘koud dak’. Er wordt isolatiemateriaal aangebracht tussen de balken van uw dak, zodat hier minder warmte doorheen kan komen en er minder warmte verloren gaat.

schuin dak isoleren

De kosten van schuin dak isoleren

De kosten die u moet betalen voor het isoleren van uw schuine dak, zijn afhankelijk van diverse factoren. Ten eerste zijn de kosten van uw isolatieproject afhankelijk van de methode die u kiest om uw dak te laten isoleren. Kiest u voor een ‘warm dak’, dan betaalt u bijvoorbeeld meer dan voor een ‘koud dak’. Ook het oppervlak van het te isoleren dak, het uurloon van het isolatiebedrijf en het gebruikte isolatiemateriaal bepalen de kosten van uw dak- isolatieproject.

De gemiddelde kosten die u moet betalen om uw schuine dak te laten isoleren, bedragen 45 euro per vierkante meter. Onder deze kosten vallen de materiaalkosten, maar ook de arbeidskosten en de machinekosten. Kiest u ervoor om uw dak te laten isoleren met PUR, dan bent u iets goedkoper uit. PUR is namelijk het goedkoopste materiaal om uw schuine dak mee te laten isoleren.

Dak laten isoleren? Vergelijk offertes met elkaar

Om de kosten van uw isolatieproject te achterhalen, kunt u een offerte aanvragen bij het isolatiebedrijf. Wij raden u aan om altijd meerdere offertes aan te vragen, bij diverse isolatiebedrijven bij u in de buurt. Op deze manier kunt u hun kosten namelijk met elkaar vergelijken en betaalt u nooit te veel voor uw isolatieproject. Hoe minder u betaalt, hoe sneller u uw investering terugverdient.

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Yves van Dijk