Gevelisolatie2017-05-01T12:35:20+02:00
home','

'); } ?>

Gevelisolatie

Gevelisolatie minimaliseert het warmteverlies in uw woning en is dus het overwegen waard als u op zoek bent naar manieren om uw woning besparend en milieuvriendelijk te maken. De isolatie kan op verschillende manieren geplaatst worden, en afhankelijk van de gekozen methode kan het u een aantal voordelen opleveren. Bij de keuze van isolatiemethode is het belangrijk rekening te houden met het type woning.

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Hoeveel kost gevelisolatie?

Een niet onbelangrijk aspect bij het laten plaatsen van isolatie is natuurlijk de kostprijs. De prijs van gevelisolatie berekent men doorgaans op basis van de gebruikte materialen en de te isoleren oppervlakte. Bij een eengezinswoning – die een geveloppervlakte heeft van ongeveer 100m2 – bedraagt de prijs per soort isolatie:

  • 8700 euro voor isolatie aan de buitenkant
  • 1800 euro voor spouwmuurisolatie
  • 000 euro voor isolatie aan de binnenkant

Hoe kunt u besparen op gevelisolatie?

Gevelisolatie laten plaatsen staat gelijk aan investeren in de toekomst. Een expert kan de isolatie vakkundig voor u plaatsen, en het is dan ook van belang hulp van de juiste specialist in te roepen. Hierbij houdt u best ook rekening houdt met factoren zoals kostprijs. Afhankelijk van het type woning en de isolatie die u verkiest kan er altijd gebruik worden gemaakt van offertes om de beste expert in uw buurt te contacteren.

gevelisolatie

Hoe kunt u besparen op gevelisolatie?

Gevelisolatie laten plaatsen staat gelijk aan investeren in de toekomst. Een expert kan de isolatie vakkundig voor u plaatsen, en het is dan ook van belang hulp van de juiste specialist in te roepen. Hierbij houdt u best ook rekening houdt met factoren zoals kostprijs. Afhankelijk van het type woning en de isolatie die u verkiest kan er altijd gebruik worden gemaakt van offertes om de beste expert in uw buurt te contacteren.

Verschillende soorten

Een woning verliest snel erg veel warmte als er geen degelijke isolatie aanwezig is, maar gevelisolatie maakt hier korte metten mee. Zo ervaart u niet enkel veel meer wooncomfort, maar kunt u op de lange termijn ook nog een besparen op stookkosten. Er zijn drie mogelijkheden:

Het is wel van belang te weten of uw huis voorzien is van een spouw om spouwmuurisolatie te kunnen plaatsen. Huizen die voor 1920 gebouwd zijn hebben die immers niet.

Spouwmuurisolatie

Dergelijke isolatie wordt geplaatst in de spouw, een lege ruimte tussen de binnen -en buitenmuur van uw woning. Hiervoor worden materialen gebruikt zoals PUR-isolatie of piepschuim, die een optimale isolatie van het huis verzekeren. Het is echter wel van belang te weten of uw huis voorzien is van een spouw om spouwmuurisolatie te kunnen plaatsen. Huizen die voor 1920 gebouwd zijn hebben die immers niet.

De isolatie van de buitenkant

Deze isolatie ontstaat door het plaatsen van speciaal isolatiemateriaal tegen de buitenwand van de woning, waarbij u kunt kiezen tussen verschillende afwerkingsmogelijkheden (zoals sierpleisters en gevelbekleding). Deze methode kost redelijk veel, maar resulteert wel in een hoger rendement dan bijvoorbeeld spouwmuurisolatie. Het is wel mogelijk dat u een vergunning dient aan te vragen, aangezien er aanpassingen aan de buitenmuur moeten doorgevoerd worden.

verschillende gevelisolatie

De isolatie van de binnenkant

Bij isolatie van de binnenmuren van uw woning is geen vergunning nodig. Het is dus een goed alternatief voor de buitengevelisolatie. Hierbij plaatst men een soort voorzetmuur (afgewerkt met gewone muurverf, stuc of behang), waarbij het wel aangeraden is te letten op de eventuele aanwezigheid van vocht. De meest gebruikte materialen zijn:

  • warmte weerkaatsende folie
  • gipsplaten
  • speciale gevelisolatie
  • hardschuimpanelen

Het bouwjaar van uw woning

Vaak is het moeilijk om te zien of een woning al dan niet van gevelisolatie is voorzien, maar een goede tip is om te kijken naar het bouwjaar. Huizen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd beschikken meestal over een spouw, maar niet over isolatie. Als uw woning na 1976 is gebouwd, maar voor 1988, is die misschien wel geïsoleerd, maar vaak laat dan weer de kwaliteit van het materiaal te wensen over. Na-isolatie is in dit geval misschien geen slecht idee. Dateert uw woning echter van na 1989? Dan is standaard isolatie wellicht aanwezig.

De warmte binnenhouden met gevelisolatie

Kwalitatieve isolatie laten plaatsen in uw woning kan dan misschien wel wat kosten, maar het biedt ook enkele voordelen op de lange termijn. Zo blijft niet enkele de warmte beter behouden, u kunt er flink mee besparen aangezien u minder moet stoken – u bent immers niet meer zo afhankelijk van de centrale verwarming. De kosten van de investering kunnen zo op een paar jaar tijd terugverdiend worden.

Het belang van een goede ventilatie

De kwaliteit van de isolatie in uw woning beïnvloedt rechtstreeks het warmteverlies van het huis. Een goede isolatie heeft echter als nadeel dat er minder frisse lucht in huis binnenkomt, wat het belang van een goede verluchting alleen nog maar duidelijker maakt.

Meer weten over isoleren met gevelisolatie? Vraag hier gratis en vrijblijvend tot wel zes offertes aan!

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Jan Akkerman