Glaswol isolatie2017-05-01T11:29:18+02:00
home','

'); } ?>

Glaswolisolatie

Bij het isoleren van uw woning is het gebruik van goed materiaal essentieel, en één van die materialen is glaswol. Glaswol is één van de populairste materialen voor isolatie in Nederland, en wel om verschillende redenen. Het materiaal kan op verschillende manieren gebruikt worden, en biedt precies de kwaliteiten die van isolatiemateriaal verwacht wordt. Waarom u juist glaswol zou moeten kiezen als isolatiemateriaal, komt u hier te weten.

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Glaswol: duurzaam en veilig

Glaswol is duurzaam, en wel omdat het gemaakt is van gerecycleerd glas en zand. Daarbij kost de productie ervan haast geen tijd en geld. De structuur van zogenaamde glaswoldekens is erg open, waarbij lucht ingesloten wordt tussen de glaswolvezels. Hierdoor kan het onmogelijk circuleren (en dus warmte verliezen), waardoor er als het ware de perfecte isolerende laag ontstaat. Naast glas en zand bestaat glaswol grotendeels uit lucht. Glaswol is daarbij niet brandbaar, lost niet op in water en is dus één van de veiligste isolatiematerialen.

Glaswol verzekert een optimale isolatie

De belangrijkste eigenschap van isolatiemateriaal is natuurlijk dat het goed isoleert, en dat is precies wat glaswol doet. Er kunnen vloeren, daken, gevels, binnenwanden, en nog veel meer, mee geïsoleerd worden. Bij brand is glaswol de beste keuze door zijn brandveilige eigenschappen, en ook in vochtige ruimtes doet het zijn werk: het materiaal houdt immers geen echt vocht vast, waardoor schimmels zich er niet op kunnen bevestigen.

glaswol isolatie

U kunt gemakkelijk zelf isoleren met glaswol

Hoewel de meeste vormen van isolatie best door ene expert worden geplaatst, is isoleren met glaswol eenvoudig. U kunt het materiaal immers zelf bewerken, snijden, nieten en knippen, juist dankzij zijn lichte karakter. Glaswol kan dienen als vloerisolatie, waarbij u de dekens onderaan de vloer aanbrengt (via de kruipruimte). Maar u kunt glaswol ook gebruiken om tussenwanden (spouwmuurisolatie), of het dak vanbinnen te isoleren. Voor dergelijke vormen van isolatie wordt echter best beroep gedaan op een specialist om problemen te vermijden!

Het voordeel van glaswol in platen en dekens

Glaswol is dus een materiaal dat door iedere gemiddelde klusser gebruikt kan worden, en dat is deels te danken aan het feit dat het materiaal in de vorm van platen of dekens verkrijgbaar is. Op die manier kunnen oneffenheden weggewerkt worden en kunnen er meteen grote oppervlaktes geïsoleerd worden. Het is wel belangrijk contact met water te vermijden. Hoewel glaswol waterafstotend is, kan het hierdoor toch zijn isolerende waarde verliezen.

“Glaswol is een relatief goedkope investering in vergelijking met de isolerende waarde die u ervoor terug krijgt!”

Glaswol is erg dampdicht

Vaak wordt glaswol isolatie geleverd met een extra laag aluminiumfolie. Hierdoor is het materiaal niet uiterst isolerend, maar ook nog eens dampdicht. Dergelijke isolatie wordt vaak in zolders aangebracht, waarbij men de dampremmer aan de zogenaamde warmtekant aanbrengt. Op die manier kan vocht zich niet aan het materiaal vasthechten.

Glaswol is goedkoop

De prijzen van glaswol zijn erg uiteenlopend: zo kunt u al glaswol krijgen voor slechts 3 euro per m2, maar bepaalde aanbieders vragen natuurlijk meer (gemiddeld 11 euro). Hoe dan ook is het een relatief goedkope investering in vergelijking met de isolerende waarde die u ervoor terug krijgt!

Vraag hier vrijblijvend tot wel zes offertes aan van experts en kies uw professional!

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Jan Akkerman