Isolatie voor de camper

home','

'); } ?>

Isolatie voor de camper

Juni is weer begonnen, dus de zomervakanties komen er weer aan. Veel gezinnen hebben een zomervakantie gepland en veel stellen zijn al helemaal klaar voor vertrek. Gaat u op vakantie met de camper? Reizen met een camper heeft vele voordelen. Zo heeft u al uw eigen gemakken bij de hand en bent u niet afhankelijk van een camping. Er zijn vele (gratis) camperstaanplaatsen, waar u uw camper neer kunt zetten, de stoeltjes kunt uitklappen en kunt genieten van de warme zon.

Deze warme zon kan er voor zorgen dat het enorm warm wordt in uw camper. Daarom is het van belang dat de camper goed is geïsoleerd. Isoleren heeft namelijk niet alleen nut in de winter. In de zomer kan isolatie er juist voor zorgen dat het koel blijft in de ruimte.

Camper isolatie

Een camper is normaliter opgebouwd uit sandwichpanelen. Sandwichpanelen zijn panelen die golvend zijn. De afwerklaag van deze platen bestaat in de meeste gevallen uit polyester of zijn gemaakt van aluminiumplaten. Nieuwe campers zijn uitstekend geïsoleerd en hier hoeft u zelf dan ook vrij weinig aan toe te voegen. Om de koele lucht buiten de camper te houden kun u de deuren en ramen gesloten houden, zo ook de luiken voor de ramen. Ook kunt u de camper in de schaduw van bijvoorbeeld een boom plaatsen. Hierdoor zal de temperatuur binnen minder snel oplopen.

De binnenwand is vaak afgewerkt met isolatie- en plaatmateriaal. Wat u nog extra kunt doen is het plaatsen van XPS vezelmatten. Sterkte en waterdichtheid zijn voor caravan- en camperbouwers een pre voor gebruik in wanden. Zo zijn hout-vervangende materialen en flexibele vezelmatten van XPS beschikbaar; onder meer als isolatiemateriaal in camperbussen.

Welke isolatie is het beste voor de camper?

U kunt dus gebruik maken van XPS, maar er bestaan natuurlijk nog veel meer verschillende isolatiematerialen om uw camper mee te isoleren. Zo kunt u eventueel PU toepassen. Dat is Polyurethaan, een materiaal dat valt onder de familie van polymeren. In de volksnaam wordt het vaak kunstleder genoemd. PU wordt ook ingezet als geluidsisolatie, voor matrassen, stoelvullingen of vloerbedekking.

Wilt u meer weten over isolatie? Of wilt u niet uw camper isoleren, maar uw huis?

Vraag hier gratis tot wel zes offertes aan!

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Jan Akkerman
2017-06-06T14:35:51+02:00