Kosten glasisolatie2017-05-01T12:28:19+02:00
home','

'); } ?>

Kosten glasisolatie

Vroeger werden panden altijd uitgerust met ramen van enkel glas. Wordt er nu een nieuw huis gebouwd, dan wordt dit huis altijd voorzien van het dikkere en energiezuinige dubbel glas. Heeft uw oude huis nog enkel glas? Dan kunt u investeren in dubbel glas voor uw woning.

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Glasisolatie: wat is het precies en hoe werkt het?

Glasisolatie betreft het isoleren van uw woning met dubbel glas. Dubbel glas is een glasplaat die niet uit een enkele plaat van glas wordt gevormd, maar uit twee losse platen. Door de twee losse glasplaten luchtdicht met elkaar te verbinden, ontstaat er een isolerende ruimte tussen de dubbel glas glasplaten.

Bij enkel glas is dit niet het geval. Dit betekent dat de kou van buiten, gemakkelijk door dit glas heen kan komen. Neemt u dubbel glas door in glasisolatie te investeren, dan is dit niet meer het geval. De kou van buiten wordt door het isolerende glas tegengehouden en dit betekent dat de temperatuur in uw woning gelijk blijft.

Kosten glasisolatie: verschillend per project

De kosten die u moet betalen voor het plaatsen van dubbel glas, zijn afhankelijk van diverse factoren. Ten eerste zijn de glasisolatie kosten afhankelijk van het soort dubbel glas dat u aanschaft voor uw woning. U kunt bijvoorbeeld HR+ glas aanschaffen, maar HR++ glas is nog beter. Wel is dit glas weer duurder dan HR+ glas. Het glas dat u kiest voor uw woning, bepaalt dus voor een deel de glasisolatie kosten die u moet betalen. Ook zijn de kosten van uw glasisolatie project afhankelijk van het uurloon van de glaszetter die het dubbele glas komt zetten. Hoe hoger het uurloon, hoe hoger uw kosten.

Tot slot zijn de kosten afhankelijk van het pand dat u wil laten isoleren. Een appartement is kleiner en heeft minder ramen dan een vrijstaand huis. Daarom is het goedkoper om dit pand te laten isoleren.

kosten van glasisolatie

Kosten per huis

De gemiddelde kosten die u moet betalen voor het plaatsen van dubbel HR++ glas, zijn de volgende:

  • Een appartement met 15 vierkante meter raamoppervlakte: 1800 tot 2200 euro.
  • Een tussenwoning met 20 vierkante meter raamoppervlakte: 2500 tot 2800 euro.
  • Een hoekwoning met 30 vierkante meter raamoppervlakte: 3500 tot 4000 euro
  • Een 2 onder 1 kap woning met 35 vierkante meter raamoppervlakte: 4400 tot 4900 euro.
  • Een vrijstaande woning met 50 vierkante meter raamoppervlakte: 6500 tot 7000 euro.

Bij bovenstaande kosten zijn de kosten van de glaszetter al meegerekend. U hoeft het uurloon van de glaszetter er dus niet meer bij op te tellen. Zoals u ziet, zijn uw glasisolatie kosten voor een groot deel afhankelijk van het huis waarin u woont.

Uw glasisolatie kosten berekenen

De beste manier om uw glasisolatie kosten te berekenen, is door een offerte aan te vragen voor deze isolatieklus. Doe dit bij diverse bedrijven, zodat u de offertes van meerdere aanbieders met elkaar kunt vergelijken. Alleen op deze manier kunt u het bedrijf met de laagste isolatie kosten vinden.

Offertes van zes bedrijven in een keer ontvangen? Laat uw gegevens achter en ontvang in een keer meerdere offertes, geheel vrijblijvend!

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Jan Akkerman