Kruipruimte isoleren2017-05-01T12:23:45+02:00
home','

'); } ?>

Kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie zorgt ervoor dat u minder last heeft van schimmel en vocht, en er zijn verschillende manieren om dergelijke isolatie te plaatsen. Bij het plaatsen van kruipruimte isolatie is het vooral belangrijk aandacht te besteden aan uw noden, alsook uw budget.

Vergelijk tot wel 6 offertes!

De prijs van kruipruimte isolatie

Aangezien er verschillende plaatsingsmogelijkheden zijn, zijn er natuurlijk ook verschillende prijzen. Deze prijs is op zijn beurt weer afhankelijk van

 • het type van de woning
 • hoe bereikbaar de kruipruimte is
 • de aanwezige vochtigheid in uw woning
 • de gebruikte isolatiematerialen

Over het algemeen kost kruipruimte isolatie 20 euro per m2 als u het laat plaatsen. Als u dergelijke isolatie laat aanbrengen kunt u echter wel (met een oppervlakte van bijvoorbeeld 60 m2) tot 300 m3 aan gas besparen, jaarlijks, waardoor de investering op een aantal jaar tijd terugverdiend kan worden. Enkele voorbeeldprijzen voor verschillende woningen

 • Rijhuis 45m2 = 900 euro
 • Vrijstaand huis 70m2 = 1400 euro
 • Hoekwoning 50m2 = 1000 euro
 • Twee onder één kap 55m2 = 1100 euro

Een aangepaste prijs

Bovenstaande prijzen zijn natuurlijk slechts een schatting: hoeveel kruipruimte isolatie écht gaat kosten hangt grotendeels af van nog wat andere factoren (denk daarbij aan de grootte van het werk of het specifieke tarief van de expert waar u beroep op doet).

Voor meer inzicht op de normale tarieven voor het plaatsen kruipruimte isolatie is het aangeraden om verschillende prijzen te vergelijken van isolatie specialisten in uw regio. Op die manier bent u zeker dat u de goedkoopste prijs krijgt aangeboden en komt uw kruipruimte isolatie op de lange termijn nog voordeliger uit!

kruipruimte isolatie

Wat is kruipruimte isolatie precies, en wat doet het?

Woningen hebben vaak een zogenaamde ondergrondse kruipruimte. Dat is een soort ruimte die onder de grond de hele oppervlakte van de woning overspant, en is bedoeld om plaats te bieden aan bijvoorbeeld elektrische verbindingen en waterleidingen. De ruimte is doorgaans verbonden met de begane grond door middel van een aantal kruipluiken (die meestal aan de voordeur uitkomen).

De kruipruimte isoleren is essentieel, juist omdat deze ruimte nooit verwarmd wordt en daarom de favoriete plaats is voor vocht, en uiteindelijk dus ook schimmel.

Als de ondergrondse leidingen (die door de ruimte heen op de begane grond uitkomen) niet optimaal gedicht worden loopt u het risico dat het vocht en de koude lucht in de woning komt. Dit kan in het ergste geval een verzwakking van de hele woningconstructie veroorzaken en bovendien de vloer kouder maken of zelfs beschadigen.

Minder vocht in huis dankzij kruipruimte isolatie

De isolatie die toegepast wordt hangt van onder andere de vochtigheidsgraad, het type vloer en de grootte van de ruimte. Het is hierbij erg belangrijk om goed te beseffen waarom u de ruimte precies wil laten isoleren. Is er sprake van ongedierte of schimmel? Wordt de ruimte geteisterd door een muffe geur, of wilt u gewoon de algemene vochtigheid in uw huis verminderen? Net zoals bij alle isolatiemethodes zijn er verschillende materialen mogelijk, waaronder de volgende meest gebruikte:

 • isolatieparels
 • isolatiematrassen
 • isolatiechips
 • isolatieschelpen

Een subsidie van het Energiebespaarfonds

Helaas zijn er in Nederland nog heel wat woningen die niet van isolatie voorzien zijn, hoewel dit erg belangrijk is voor zowel de financiële stand van zaken als het milieu. De overheid heeft daarom dan ook het zogenaamde Nationaal Energiebespaarfonds opgericht, met als doel eigenaren aan te moedigen om de woning goed te isoleren. Op die manier kunnen mensen – ook al beschikken ze niet over de nodige financiële middelen – toch een degelijke isolatie laten plaatsen. In totaal werd 300 miljoen gebruikt voor de financiering van de leningen, en bij aanvraag van een subsidie kan de rente tot 3 – 3,5 procent bedragen.

Besparen dankzij kruipruimte isolatie

Dergelijke isolatie zorgt er dus voor dat warmte minder snel vervliegt, waardoor u natuurlijk ook heel wat minder moet stoken om de woning op temperatuur te houden. Zo kun je tot wel 15 % besparen of de energiefactuur. Daarbij voelt de vloer in de winter heel wat warmer aan met een kruipruimte isolatie. Tenslotte blijft de vloer veel droger, waardoor schimmels geen kans maken.

Zo kun je tot wel 15 % besparen of de energiefactuur.

Meer wooncomfort 

Vloerisolatie is de beste manier om warmte in uw woning vast te houden en dus bij te dragen aan het algemeen comfort. Als u niet over een kruipruimte beschikt kunt u altijd isolatie laten aanbrengen aan de vloer (bovenaan of onderaan). Dit kan overigens ook door een oude vloer te laten uitbreken en een nieuwe te plaatsen, waarbij de onderkant al voorzien is van het nieuwste isolatiemateriaal.

Kruipruimte isolatie plaatsen? Vraag hier gratis tot wel zes offertes aan!

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Jan Akkerman