Kruipruimteisolatie kosten2017-05-01T12:24:40+02:00
home','

'); } ?>

Kosten kruipruimte isolatie

Zit er een kruipruimte onder uw woning, dan is de kans groot dat u bepaalde vocht- en schimmelproblemen heeft. Het vocht in de kruipruimte onder uw huis, kan namelijk door uw vloer heen komen en voor vervelende vocht- en schimmelproblemen zorgen. Om deze problemen op te lossen en tegelijkertijd minder warmte verloren te laten gaan, kunt u in kruipruimte isolatie investeren.

Vergelijk tot wel 6 offertes!

De kosten van kruipruimte isolatie: afhankelijk van diverse factoren

De kosten die u moet betalen voor het aanbrengen van kruipruimte isolatie, zijn afhankelijk van diverse factoren. Ten eerste zijn de kosten afhankelijk van het totaal te isoleren oppervlak. Moet u 20 vierkante meter laten isoleren, dan bent u logischerwijs goedkoper uit dan wanneer u 50 vierkante meter moet laten isoleren.

Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van het uurloon van het isolatiebedrijf en de materialen die gebruikt worden om uw kruipruimte te isoleren. Welke materialen er beschikbaar zijn voor kruipruimte isolatie en wat de kosten van deze materialen zijn, leest u in onderstaande alinea.

kosten kruipruimte isolatie

De isolatie kosten per isolatiemateriaal

U kunt de kruipruimte van uw woning laten isoleren met schelpen, polystyreen chips, EPS parels of isolatiematrassen. De isolatie kosten die u uiteindelijk moet betalen voor uw kruipruimte isolatie, zijn onder andere afhankelijk van het isolatiemateriaal dat u kiest. Kiest u bijvoorbeeld voor duurder isolatiemateriaal, dan bent u uiteindelijk logischerwijs meer kwijt voor het isoleren van uw kruipruimte.

Laat u de kruipruimte isoleren met schelpen, dan betaalt u hier gemiddeld 1500 euro voor (55 vierkante meter). Gebruikt u polystyreen chips om de kruipruimte te laten isoleren, dan betaalt u voor hetzelfde oppervlak gemiddeld 1300 euro aan isolatie kosten. Bij EPS parels liggen de kosten gemiddeld op 1200 euro per 55 vierkante meter en de gemiddelde kosten van isolatiematrassen zijn ook 1200 euro. Dit betekent dat het isoleren van uw kruipruimte met schelpen het duurst is en het isoleren van de kruipruimte met EPS parels of isolatiematrassen het goedkoopst is.

U kunt niet zomaar alle isolatiematerialen gebruiken om de kruipruimte van uw woning te laten isoleren. Om schelpen te gebruiken voor de kruipruimte isolatie, moet er namelijk 30 tot 35 centimeter ruimte in de kruipruimte zijn. Bij het gebruik van polystyreen chips moet de ruimte ook 30 tot 35 centimeter zijn, bij EPS parels 20 tot 25 centimeter en bij isolatiematrassen minimaal 35 centimeter. De isolatiedeskundige onderzoekt de kruipruimte van uw woning, om u vervolgens advies te geven over het beste materiaal voor uw kruipruimte isolatie.

“U kunt niet zomaar alle isolatiematerialen gebruiken om de kruipruimte van uw woning te laten isoleren.”

Geld besparen op kruipruimte isolatie kosten

Hoe minder geld u uitgeeft aan uw kruipruimte isolatie en hoe groter de energiebesparing, des te sneller u uw investering in de isolatie terugverdiend heeft. Een goede manier om geld te besparen op uw isolatie, is door de kosten van diverse isolatiebedrijven naast elkaar te leggen.

Vul uw gegevens in en ontvang gratis tot wel zes verschillende offertes van gekwalificeerde isolatiebedrijven.

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Jan Akkerman