Houten vloer isoleren2017-05-01T12:21:20+02:00
home','

'); } ?>

Houten vloer isoleren

Voelt uw houten vloer altijd koud en zelfs een beetje vochtig aan? Dan is dit een teken dat uw vloer niet voldoende geïsoleerd is. Door uw houten vloer te laten isoleren, voelt de vloer lekker warm aan, gaat er minder warmte verloren door de vloer en heeft u bovendien geen last meer van vocht en/of schimmels. Meer weten? Lees dan meer over het isoleren van uw houten vloer op deze pagina.

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Hoe werkt het isoleren van de houten vloer?

Bij het isoleren van uw houten vloer, wordt de vloer van onderaf of van bovenaf geïsoleerd met speciale isolatiematerialen. Heeft uw woning geen kruipruimte of is de kruipruimte erg laag, dan wordt de vloer doorgaans van bovenaf geïsoleerd. Dit betekent dat de isolatiematerialen direct onder de houten vloer worden aangebracht.

Heeft u wel een kruipruimte en is de kruipruimte hoog genoeg, dan worden de isolatiematerialen in de kruipruimte aangebracht. De isolatiematerialen kunnen op de bodem van de kruipruimte gelegd worden, maar ook tegen het plafond van de kruipruimte geplaatst worden. Afhankelijk van de ruimte in de kruipruimte, kiest de isolatiedeskundige de beste methode om te isoleren. Ook kiest de isolatiedeskundige het beste materiaal om te isoleren, zoals isolatiematrassen, PUR-schuim, isolerende korrels of parels en ga zo maar door.

houten vloer isoleren

De voordelen van houten vloer isoleren

Het isoleren van de houten vloer op de benedenverdieping van uw woning brengt enkele voordelen met zich mee. Het eerste voordeel van deze isolatie, is dat de vloer nooit meer koud aanvoelt. Dit komt omdat de kou van de ondergrond van uw huis of van de kruipruimte, niet meer tegen de vloer omhoog kan komen. Bijkomend voordeel is dat u minder energie gebruikt om uw woning te verwarmen en u geld bespaart op de energierekening.

Daarnaast kan vloerisolatie bepaalde vocht- en schimmelproblemen oplossen. Heeft u nu vaak last van een vochtige en/of schimmelige vloer door vocht dat uit de kruipruimte van uw woning omhoog komt? Dan kunt u deze problemen oplossen door uw houten vloer te laten isoleren. Dit verbetert niet alleen uw wooncomfort, maar ook de levensduur van uw houten vloer. Veel vocht en diverse schimmels kunnen uw vloer namelijk flink beschadigen.

De totale kosten van de vloerisolatie

De totale kosten die u moet betalen om uw houten vloer te laten isoleren, zijn afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan het gebruikte isolatiemateriaal, de methode van isoleren (bovenaf of onderaf), het totaal te isoleren oppervlak en de arbeidskosten van het isolatiebedrijf.

De beste manier om uw totale isolatie kosten te achterhalen, is door een offerte voor houten vloer isoleren aan te vragen bij een isolatiedeskundige. In de offerte ziet u direct wat de totale materiaalkosten van de vloerisolatie zijn, maar ook wat de arbeidskosten van het isolatiebedrijf in kwestie zijn. Wilt u geld besparen op de isolatie voor uw houten vloer? Dan vergelijkt u offertes van diverse isolatiebedrijven met elkaar, zodat u de goedkoopste isolatiedeskundige bij u in de buurt kunt vinden. Vraag hier direct tot wel zes offertes aan van deze deskundige bedrijven!

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Jan Akkerman