Dak isolatie2017-05-01T11:33:03+02:00
home','

'); } ?>

Dakisolatie

Het isoleren van uw dak!

Door het dak van uw woning kan veel warmte verloren gaan. Niet alleen als er gaten en kieren in het dak zitten, maar ook als uw dak niet goed geïsoleerd is. Heeft u iedere maand een hoge gasrekening, simpelweg omdat er veel gestookte warmte door het dak van uw huis naar buiten gaat? Dan kunt u in dakisolatie investeren om uw energierekening te laten dalen.

Vergelijk tot wel 6 offertes!

De verschillende soorten dakisolatie

Het dak van uw woning kan met vele verschillende materialen geïsoleerd worden. Zo kunt u het dak van uw huis isoleren met minerale wol als glaswol, rotswol en gespoten glaswol, maar kunt u uw dak ook laten isoleren met milieuvriendelijke isolatiematerialen. Denk hierbij aan schapenwol, houtwol, papiervlokken, kurk en zelfs hennep. Ook zijn er verschillende soorten isolatiematerialen op basis van kunststof, waaronder gespoten PUR en PIR isolatieplaten.

De voordelen van dakisolatie

Er zijn meerdere vormen van isolatie die uw energierekening kunnen laten dalen. Toch brengt het aanbrengen van dakisolatie enkele voordelen met zich mee, die andere vormen van isolatie niet hebben.

Het belangrijkste voordeel van dakisolatie, is het feit dat deze isolatie erg effectief is. Omdat het grootste deel van de warmte in uw woning verloren gaat door het dak, is de energiebesparing met deze isolatie het grootst.

Daarnaast is dakisolatie snel en eenvoudig aan te brengen en levert de isolatie direct een besparing op. U hoeft dus niet te wachten tot de isolatie aangebracht is en inderdaad een energiebesparing oplevert, want dit gebeurt al binnen één dag.

dak isolatie - dakisoleren

De totale kosten van dakisolatie

Om uw daken te laten isoleren, moet u een bepaald bedrag investeren. De kosten van dakisolatie worden onderverdeeld in materiaalkosten en arbeidskosten en beide kosten komen voor uw rekening. Laat u 60 vierkante meter isoleren met dakisolatie, dan bent u hier gemiddeld tussen de 2300 euro en de 3200 euro voor kwijt. De kosten die u uiteindelijk moet betalen, zijn afhankelijk van de gebruikte isolatiematerialen en de arbeidstarieven van het isolatiebedrijf. Hanteert een isolatiebedrijf hogere arbeidstarieven, dan bent u automatisch meer geld kwijt voor uw dakisolatie. Het is dan ook verstandig om de arbeidstarieven van diverse isolatiebedrijven naast elkaar te leggen, om op deze manier veel geld te besparen.

De kosten van dakisolatie lijken hoog, maar deze kosten verdient u langzaam terug. Door de flinke besparing op uw energierekening, betaalt u iedere maand in feite een deel van de isolatiekosten af. Heeft u deze kosten er helemaal uit, dan begint u echt met het besparen van geld door een goede isolatie.

Isolatiedeskundige

Een isolatiedeskundige kan u helpen de beste dakisolatie te kiezen voor uw woning. Wilt u graag milieuvriendelijke isolatiematerialen laten plaatsen onder het dak van uw huis? Dan geeft u dit aan bij de isolatiedeskundige. De professional kan vervolgens kijken welke milieuvriendelijke isolatiematerialen het beste onder het dak van uw woning gebruikt kunnen worden. Heeft u geen specifieke voorkeur voor isolatiematerialen, dan maakt de isolatiedeskundige met uw goedkeuring de keuze voor de beste dakisolatie. Vraag hier gratis tot wel zes offertes aan van experts!

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Jan Akkerman