Kosten dakisolatie2017-05-01T12:17:11+02:00
home','

'); } ?>

Kosten dakisolatie

Het isoleren van het dak is een must. Je wilt immers de warmte in huis houden, en de kou buiten de deur laten. Het isoleren van een dak kan wel de nodige kosten opleveren. De kosten voor dakisolatie kunnen enorm verschillen. Het hangt er vanaf wat voor soort isolatiemateriaal er bijvoorbeeld gebruikt wordt, hoeveel arbeidsuren er gemaakt worden, of er extra kosten voor de afwerking gemaakt moeten worden en of er hoogwerkers geplaatst moeten worden. In dit artikel zullen we de kosten voor dakisolatie bespreken.

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Kosten dakisolatie worden vaak per m2 bepaald

Meestal worden de kosten van dakisolatie per vierkante meter bepaald. Als vaste regel geldt dat de kosten voor een schuin dak gemiddeld zo’n € 45,- zijn per vierkante meter. Voor een plat dak is dit tussen de € 50,- en € 60,- per vierkante meter. Dit is dan inclusief isolatiemateriaal, arbeidsuren en machinekosten. Het kan echter voor de kosten verschillen hoe de dakisolatie wordt aangebracht. Gebeurt het van buitenaf of via de binnenkant? Ook de materiaalkeuze beïnvloedt de prijs.

Materiaal kosten dakisolatie

Er is enorm veel keus op het gebied van isolatiemateriaal. Het isolatiemateriaal verschilt in isolatiewaarde. Dit wordt aangeduid met de R-waarde. Hoe hoger de R-waarde, des te hoger de isolerende werking, en hoe hoger de kosten. Bij isolatiemateriaal met een lagere R-waarde geldt dat het product veel dikker moet zijn om dezelfde isolerende werking te hebben.

“Hoe hoger de R-waarde, des te hoger de isolerende werking, en hoe hoger de kosten.”

Recht op subsidie

Sinds 2016 is er een landelijke subsidie voor dakisolatie. De regering stimuleert dat huizen worden geïsoleerd, omdat dit zorgt voor een lager energieverbruik. Door de subsidie kan de dakisolatie wel zo’n 30 procent goedkoper worden! Ook is het BTW-tarief van 21 procent naar 6 procent verlaagd. De overheid doet dit om dakisolatie te stimuleren. Het lage BTW-tarief geldt op de arbeidskosten. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan dit lage tarief verbonden. Het is dus belangrijk dat je je aan die voorwaarden houdt.

kosten dakisolatie

Plat of schuin dak? Enorme verschillen in isolatie

Voor het isoleren van een dak zijn er enorme verschillen tussen een schuin of een plat dak. Een schuin dak kun je zelfs gemakkelijk zelf isoleren. Je kunt dit aan de binnenkant van het dak doen. Je bespaart je daarmee enorme kosten. Het isoleren van een plat dak is echter werk dat je aan professionals moet overlaten. Bij een plat dak moet de dakisolatie aan de buitenkant worden aangebracht. Op deze manier worden vochtproblemen voorkomen. Daarnaast moet de afwerking zeer nauwkeurig zijn. Er moet goed voor de afwatering worden gezorgd. Vaak zijn er ook extra materialen nodig. De dakpannen moeten eraf worden gehaald en vaak moeten de pannenlatten opnieuw geplaatst worden. Dit kan alleen door een professional worden gedaan. Deze zorgt dat het proces vakkundig verloopt.

Advies nodig? Een dakisolatie adviseur kan je helpen

Als je niet zeker weet welke dakisolatie je het beste kunt uitkiezen voor jouw woning, is het een idee om een dakisolatie adviseur langs te laten komen. Deze komt bij jouw thuis het dak bekijken. Ook wordt de staat van het dak en de zolder bekeken. Het kan namelijk soms ook voordelig zijn om meteen een renovatie aan het dak te laten plaatsvinden. Vervolgens wijst de adviseur je op de problemen en welke methode voor jouw woning het beste geschikt is. Ook bekijkt hij de bereikbaarheid van het dak. Als je een professioneel isolatiebedrijf in de hand neemt, is het altijd aan te raden meerdere offertes aan te vragen. Zo heb je de keuze uit de beste en voordeligste optie voor jouw situatie.

In een keer meerdere offertes aanvragen van verschillende bedrijven? Laat uw gegevens achter en ontvang tot wel zes gratis offertes!

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Jan Akkerman