Kosten Gevelisolatie2017-05-01T12:25:43+02:00
home','

'); } ?>

Kosten gevelisolatie

Door de gevel van uw woning te isoleren, gaat er minder warmte verloren. Bij het isoleren van uw gevel worden kieren en gaten niet alleen gedicht, maar kan er ook minder warmte verloren gaan door de stenen van de gevel. Wilt u graag een lagere energierekening door gevelisolatie aan te laten brengen, maar wilt u eerst weten welke kosten gevelisolatie u hiervoor moet betalen? Lees dan meer over de verschillende soorten gevelisolatie en de kosten van deze isolatie op deze pagina.

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Verschillende soorten gevelisolatie

Het is goed om te weten dat er verschillende soorten gevelisolatie zijn. De kosten die u moet betalen voor het isoleren van uw gevel, zijn voor een groot deel afhankelijk van de manier waarop u uw gevel laat isoleren. U kunt ervoor kiezen om uw gevel te laten isoleren met spouwmuurisolatie, maar u kunt ook in binnengevelisolatie investeren of buitengevelisolatie aan laten brengen. Wat de gemiddelde kosten van deze soorten gevelisolatie zijn, leest u in onderstaande alinea’s.

De gemiddelde kosten van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de goedkoopste vorm van gevelisolatie, die in de spouwmuur wordt aangebracht. Om spouwmuurisolatie aan te laten brengen, betaalt u gemiddeld 15 euro per vierkante meter. De uiteindelijke kosten van de isolatie zijn afhankelijk van het gebruikte isolatiemateriaal en de arbeidskosten van het isolatiebedrijf.

De gemiddelde kosten van binnengevelisolatie

Wordt er binnengevelisolatie geplaatst, dan wordt er een voorzetwand tegen de binnenzijde van de muur geplaatst. Deze wand wordt vervolgens bedekt met stuc, verf of behang. Kiest u voor deze variant van gevelisolatie, dan investeert u gemiddeld 100 euro per vierkante meter. De energiebesparing van binnengevelisolatie is groot, maar u raakt door deze isolatie wel wat ruimte kwijt in huis. De gevel wordt namelijk aan de binnenzijde van uw woning geplaatst en hierdoor gaat er ruimte verloren.

gevelisolatie kosten

De gemiddelde kosten van buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie werkt hetzelfde als binnengevelisolatie, maar dan wordt de isolerende gevel tegen de buitenzijde van uw woning geplaatst. Buitengevelisolatie is de duurste vorm van gevelisolatie, onder andere omdat het aanbrengen van deze isolatie wat lastiger is en langer duurt. Gemiddeld gezien betaalt u 130 euro per vierkante meter voor deze variant van gevelisolatie.

Buitengevelisolatie is relatief duur, maar levert wel de grootste besparing op. Voornamelijk ten opzichte van spouwmuurisolatie, is de energiebesparing van buitengevelisolatie veel groter. Het verschil in de besparing van buitengevelisolatie en binnengevelisolatie is wat minder groot.

“Buitengevelisolatie is de duurste vorm van gevelisolatie, onder andere omdat het aanbrengen van deze isolatie wat lastiger is en langer duurt.”

Uw gevelisolatie kosten terugverdienen

De kosten die u moet betalen voor het aanbrengen van gevelisolatie, verdient u op de lange termijn altijd terug. Dit komt omdat deze isolatie een energiebesparing oplevert, die uiteindelijk de kosten van de isolatie compenseert. Hoe lang het terugverdienen van uw isolatie kosten duurt, is afhankelijk van de totale isolatie kosten en de energiebesparing van de isolatie. Spouwmuurisolatie is bijvoorbeeld goedkoper, maar levert wel een kleinere energiebesparing op dan de duurdere buiten- of binnengevelisolatie. Een isolatiedeskundige kan u helpen de totale isolatie kosten te berekenen en de terugverdien tijd van deze kosten te achterhalen.

Vraag hier direct gratis tot wel zes offertes aan en kies uw eigen expert!

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Yves van Dijk