Isolatie Kosten2017-05-01T14:08:30+02:00
home','

'); } ?>

Isolatie kosten

Om uw huis te isoleren, moet u een bepaald bedrag investeren. U betaalt niet alleen voor het isolatiemateriaal dat gebruikt wordt om uw woning te isoleren, maar ook voor de professionals die het materiaal aan moeten brengen. Wilt u uw woning beter isoleren, maar wilt u eerst weten welke isolatie kosten u hier ongeveer voor moet betalen? Lees dan meer over de gemiddelde isolatie kosten van de verschillende soorten isolatie op deze pagina.

Vergelijk tot wel 6 offertes!

De gemiddelde kosten van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie wordt aangebracht in een spouwmuur, ofwel twee wanden die tegen elkaar aan staan en waar een lege ruimte tussen zit. Door deze isolatie aan te brengen, komt er minder tocht door de gevel van uw woning. Hier betaalt u gemiddeld 1100 euro tot 1500 euro voor (65 vierkante meter spouwmuurisolatie). In deze isolatie kosten zijn niet alleen de materiaalkosten meegerekend, maar ook de arbeidskosten.

De gemiddelde kosten van vloerisolatie

Vloerisolatie wordt onder de vloer van uw woning aangebracht, om te voorkomen dat het vocht uit de kruipruimte van uw woning door uw vloer heen komt. Deze isolatie wordt dan ook voornamelijk gebruikt om vocht- en schimmelproblemen op te lossen en secundair voor het verminderen van tocht in uw huis. De isolatie kosten van vloerisolatie liggen gemiddeld tussen de 1400 euro en de 2000 euro (50 vierkante meter vloerisolatie). In deze isolatie kosten zijn niet alleen de materiaalkosten meegerekend, maar ook de arbeidskosten.

“Spouwmuurisolatie is het goedkoopst, maar dit is niet de meest effectieve isolatie.”

De gemiddelde kosten voor dakisolatie

Dakisolatie wordt onder het dak van uw woning aangebracht. Door dakisolatie aan te laten brengen, voorkomt u dat er veel warmte door het dak van uw woning verloren kan gaan. Dit betekent dat u minder hard hoeft te stoken en toch een aangename temperatuur in huis heeft. De isolatie kosten van dakisolatie liggen gemiddeld tussen de 2300 euro en de 3200 euro (60 vierkante meter dakisolatie).

De gemiddelde kosten van gevelisolatie

Gevelisolatie wordt tegen de gevel van uw woning geplaatst, zodat er minder kou en toch van buiten naar binnen kan komen. Zeker als u een oudere gevel heeft, is de kans groot dat hier veel warmte door verloren gaat en juist veel kou doorheen komt. Door in gevelisolatie te investeren, kunt u dit probleem oplossen.

De gemiddelde kosten van gevelisolatie liggen tussen de 6000 en 9000 euro (65 vierkante meter gevelisolatie). Dit is de schatting voor materiaalkosten en arbeidskosten samen.

De goedkoopste isolatie

Kijken we naar de gemiddelde isolatie kosten van de verschillende soorten isolatie, dan zien we dat spouwmuur isolatie het goedkoopst is. Voor ongeveer 65 vierkante meter spouwmuur isolatie, betaalt u gemiddeld tussen de 1100 en 1500 euro. Dit betekent dat u niet veel hoeft te investeren in deze vorm van isolatie, ook niet als u meer dan 65 vierkante meter aan spouwmuren wil laten isoleren.

De meest effectieve isolatie

Spouwmuurisolatie is het goedkoopst, maar dit is niet de meest effectieve isolatie. Wilt u uw woning vooral isoleren om de gasrekening te laten dalen, dan is de meest effectieve isolatie dakisolatie. Veel woningen hebben namelijk slecht geïsoleerde daken en hier gaat veel warmte door verloren. Door in dakisolatie te investeren, laat u uw gasrekening direct dalen. Het kost wat meer geld, maar door de flinke besparing heeft u deze investering in een mum van tijd terugverdiend.

De meest effectieve isolatie tegen vocht- en schimmelproblemen, is vloerisolatie. Heeft u bepaalde vocht- en tochtproblemen in huis door slechte isolatie tussen de kruipruimte en de vloer van uw woning, dan biedt deze isolatie de oplossing. U verdient deze isolatie minder snel terug dan dakisolatie, maar op de lange termijn verbetert het wel uw wooncomfort. Ook is het beter voor uw gezondheid, want vocht- en tochtproblemen kunnen zeker gezondheidsproblemen opleveren.

De isolatie kosten voor uw woning achterhalen

Wilt u uw woning isoleren en wilt u precies weten wat u aan isolatie kosten moet betalen? Dan kunt u de kosten van uw isolatieproject gemakkelijk achterhalen door een isolatiedeskundige te benaderen voor een offerte. U geeft aan wat u wilt laten isoleren en u ontvangt een offerte!

Let op: controleer goed of de offerte ook de arbeidskosten van uw isolatieproject laat zien. Sommige isolatiebedrijven geven namelijk enkel een berekening van de materiaalkosten en niet van de kosten die u moet betalen voor het inhuren van hun arbeidskrachten.

Zes offertes in een keer aanvragen bij betrouwbare bedrijven? Laat uw gegevens hier achter en ontvang tot wel zes gratis aanvragen!

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Jan Akkerman