Pur isolatie2017-05-01T11:27:02+02:00
home','

'); } ?>

PUR

Als u uw huis gaat isoleren, heeft u keuze uit verschillende soorten isolatiemateriaal. Een veelgebruikt isolatiemateriaal is pur. Maar wat is pur precies? Wat zijn de voordelen van pur en hoe ermee te werken? Hieronder vind u antwoorden op deze vragen.

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Wat is pur?

Pur (voluit: polyurethaan) is een kunststof isolatiemateriaal (naast kunststof isolatiematerialen bestaan er ook natuurlijke en minerale materialen). Gerecyclede grondstoffen en olie vormen de basis voor pur. Het bekende schuim bestaat uit twee componenten: Polyol en isocyanaat. Snelwerkend purschuim wordt meestal gebruikt voor het isoleren van vloeren en kruipruimtes, terwijl traagwerkend pur wordt gebruikt bij spouwmuren. Met het schuim kunnen spouwmuren gevuld worden en gaat u drukopbouw tegen. Met purschuim kunnen zelfs moeilijk bereikbare naden en kieren perfect worden gedicht.
Pur is niet alleen verkrijgbaar in de vorm van spuitbussen, maar ook in plaatvorm. Naast pur bestaat er ook het zogenaamde pir (polyisocyanuraat). Pir, dat verkrijgbaar is in plaatvorm, is vergelijkbaar met pur. De brandveiligheid van pir is echter (nog) beter dan van pur en de isolatiewaarde is hoger. Ook is pir sterker dan pur en heeft het een grotere drukvastheid. Pur daarentegen is juist weer beter voor het milieu en uw gezondheid. Voor het maken van pur worden namelijk, in tegenstelling tot pir, geen chemische stoffen gebruikt. Bovendien is pur goedkoper dan pir, wat samenhangt met het feit dat bij het snijden van pir-platen niet is uitgesloten dat er restjes ontstaan waar u niets meer mee kunt.

Waarom pur?

Isoleren met pur heeft diverse voordelen:

  • Pur isoleert erg goed en het kan ook goed tegen vocht. Hetzelfde geldt overigens voor pir.
  • De milieubelasting van pur is klein. Pur heeft een lange levensduur en is brandveilig (hoewel het zeker niet onbrandbaar is).
  • Uw wooncomfort verbetert aanzienlijk als u uw huis met pur isoleert, omdat u het isolatiemateriaal geluiden dempt en vervuilende stoffen buiten houdt.
  • Ook op uw energierekening zult u een isolatie met pur terugzien…
  • Pur-schuim kan breed toegepast worden: het hecht aan de meeste ondergronden (denk aan steen, beton, hout, aluminium en kunststof).
pur

Werken met pur

Pur en pir is in elke bouwmarkt te koop, u kunt er dus eenvoudig zelf mee aan de gang. Maar let op: bij het werken met pur moet u goed denken aan uw veiligheid. Als u met pur spuit, kunnen er namelijk schadelijke stoffen vrijkomen. Daarom is het heel belangrijk om goed te ventileren. Dit geldt zeker als er met heel veel pur gespoten wordt. Als de isolatie is aangebracht, moet het materiaal altijd even harden. Heeft u geen voorzieningen getroffen voor extra ventilatie, dan doet u er goed aan om tijdens het harden van het materiaal de woning te verlaten. Dit om te voorkomen dat u schadelijke gassen inademt. Naast ventilatie is ook beschermende kleding en beschermingsmateriaal voor uw handen, mond en ogen onmisbaar bij het werken met pur.

U kunt er natuurlijk, met bovenstaande informatie in uw achterhoofd, ook voor kiezen om het isoleren van uw huis met pur uit te besteden aan een vakman. Dan weet u ook meteen zeker dat het goed gebeurt, want isoleren met pur is niet een kwestie van even spuiten en klaar. Als u te veel schuim gebruikt, kan er bijvoorbeeld te veel druk ontstaan en daarmee beschadigingen. Voorzichtigheid geboden dus!

Wilt u uw huis isoleren met PUR? Vraag hier tot wel zes gratis offertes aan!

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Jan Akkerman