Glas Isolatie2017-05-01T12:29:34+02:00
home','

'); } ?>

Glas Isolatie

Isolatieglas is eigenlijk gewoon glas, maar betere geïsoleerd dan gewoon glas (of zelfs enkele variaties op dubbel glas). Het glas is opgebouwd uit meerdere glaslagen, waartussen zich een lege ruimte (de spouw) bevindt. Doorgaans is deze ruimte leeg, maar bij bijvoorbeeld HR++ glas wordt gebruik gemaakt van edelgas om de leegte te vullen (denk daarbij aan argon gas).

Dergelijke gassen geven het glas een nog betere isolerende waarde, één die de waarde van normaal dubbel glas en HR glas overstijgt. Meestal is isolatieglas voorzien van twee glazen platen (met daartussen lucht of gas), maar er zijn ook mogelijkheden tot wel drie lagen. 

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Dubbel isolatieglas

Dit isolatieglas bestaat uit twee lagen glas, met daartussen een lege ruimte, de spouw. Bij goedkoop isolatieglas is de leegte opgevuld met lucht, terwijl dat bij de duurdere en betere soorten een edelgas is, zoals argon gas. Argon biedt het voordeel dat het extra isolerende waarde aan het glas toevoegt. Bij dubbel glas met argon is de U-waarde (de warmte die een raam aflaat) lager in vergelijking met een dubbel isolatieglas zonder edel gas.

De voordelen van dubbel glas

Dubbel glas biedt een aantal belangrijke voordelen in vergelijking met gewoon glas, die een investering in dergelijk glas meer dan de moeite waard maken.

  1. Zo kunt u er heel wat mee besparen door het geringe verlies aan warmte – waardoor u dus minder moet betalen voor stookkosten en dus een aangenamere energiefactuur toegestuurd krijgt. Op jaarbasis kan er op die manier tot wel een paar honderd euro bespaard
  2. Ten tweede garandeert dubbel glas heel wat meer wooncomfort dan gewoon glas. Dit is deels te danken aan het feit dat te kamertemperatuur constanter blijft, ook bij temperatuurschommelingen buiten. Koude plaatsen nabij ramen of deuren zijn er haast niet meer, waardoor de woonkwaliteit er natuurlijk op verbeterd. Hoewel dubbel glas misschien iets meer kost om te laten plaatsen, zal het u op de lange termijn toch geld opleveren juist door de warmte besparende eigenschappen van het glas.
  3. Tenslotte biedt dubbel glas het belangrijke voordeel dat de binnenhuistemperatuur constant Dit zorgt ervoor dat uw woning minder kans loopt geteisterd te worden door tocht en condens op ramen en het glas van deuren. Ook dit draagt ongetwijfeld bij aan de kwaliteit van het wonen, en natuurlijk uw eigen gezondheid.
glas isolatie

HR+ isolatieglas

HR+ glas isoleert heel wat beter dan gewoon dubbel glas. Deze isolatie heeft immers een lagere U-waarde, met dus een geringer energieverlies tot gevolg. Hierdoor hoeft de verwarmingsketel minder sterk te draaien waardoor u op de lange termijn heel wat geld kunt besparen.

Op die manier verdient u de investering in het HR+ glas op slechts een aantal jaar terug – waarna je eigenlijk geld verdient in plaats van verliest. Natuurlijk is het van belang hierbij rekening te houden met de kostprijs van het glas, informatie die u best verzameld bij de glaszetters in uw regio.

HR++ isolatieglas: beter isoleren dankzij een edel gas

De naam zegt het bijna zelf: dit isolatieglas lijkt op gewoon HR+ glas, met het verschil dat er zich een edelgas bevindt tussen beide lagen. Dit gas heeft immers betere isolerende kwaliteiten van gewone lucht, en een nog lager U-waarde. HR++ glas is dus betere voor de isolatie van uw woning, maar kost natuurlijk wel een stuk meer. Hierdoor kan het rendement van de energiebesparing iets kleiner zijn dan bij gewoon HR+ glas.

Driedubbel glas als isolatie van uw woning

Dit isolatieglas is – zoals de naam het alweer zelf zegt – HR++ glas met een bijkomende glaslaag (waardoor het soms wel eens HR+++ glas genoemd wordt). Natuurlijk ligt de prijs hier alweer iets hoger, gewoon omdat er meer materiaal gebruikt moet worden. Denk daarbij aan 150 % van de prijs van HR++ glas.

Geluidswerend glas tegen geluidsoverlast

Dit isolatieglas wordt niet zozeer gebruikt bij woningen, maar wel langs autosnelwegen, spoorrails en aanvliegroutes. Het glas heeft als voordeel dat het sterk geluidsisolerende werkt (vandaag het gebruik langs luidruchtige plaatsen) en is dus eigenlijk ook een optie als uw woning zich langs een spoort of nabij een vliegveld bevindt.

Nieuw glas zetten voor een betere isolatie? Vraag hier tot wel zes gratis offertes aan van verschillende bedrijven in uw regio!

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Jan Akkerman