Spouwmuurisolatie kosten2017-05-24T08:22:36+02:00
home','

'); } ?>

Kosten spouwmuurisolatie

Om uw woning energiezuiniger te maken, kunt u in verschillende soorten isolatie investeren. Eén van de populairste vormen van isolatie in Nederland, is spouwmuurisolatie. Wat spouwmuurisolatie precies is en wat het kost om deze isolatie aan te laten brengen, leest u op deze pagina.

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie wordt aangebracht in een spouwmuur. Een spouwmuur is een speciaal soort muur, die gevormd wordt door de binnenmuur en de buitenmuur. Tussen deze twee muren in, zit een lege ruimte. Hier kan de koude lucht van buiten zich gaan verzamelen, om door de binnenmuur in uw woning te komen. Door spouwmuurisolatie tussen de binnen- en buitenmuur aan te laten brengen, wordt de koude lucht tegengehouden en heeft u minder kou en tocht in huis.

Spouwmuurisolatie: de verschillende isolatiematerialen

Er kunnen diverse isolatiematerialen gebruikt worden om een spouwmuur te isoleren. Denk hierbij aan het standaard glaswol, maar ook aan korrels of parels van polystyreen en PUR schuim. De isolatiedeskundige kan u adviseren welk isolatiemateriaal het beste is om uw spouwmuur te laten isoleren. Dit is onder andere afhankelijk van de samenstelling van de spouwmuur.

De totale kosten van spouwmuurisolatie

Om spouwmuurisolatie aan te laten brengen, moet u een bepaald bedrag investeren. U betaalt niet alleen voor de glaswol, de polystyreen parels/korrels of het PUR schuim, maar u betaalt ook het uurloon van de arbeiders die de spouwmuurisolatie komen plaatsen.

De kosten die u moet betalen voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie, zijn afhankelijk van het isolatiemateriaal dat gebruikt wordt voor deze klus. Het isoleren van een spouwmuur met PUR schuim is bijvoorbeeld duurder dan spouwmuurisolatie met glaswol of polystyreen parels/korrels. Ook zijn uw totale spouwmuurisolatiekosten afhankelijk van de arbeidstarieven van het isolatiebedrijf. Is het uurloon van het isolatiebedrijf vrij hoog, dan bent u automatisch meer geld kwijt voor uw spouwmuurisolatie.

De gemiddelde kosten die u betaalt voor het aanbrengen van isolatiemateriaal in uw spouwmuur, liggen tussen de 1100 euro en de 1500 euro. In deze totale kosten zijn ook de arbeidskosten meegerekend en wordt uitgegaan van spouwmuurisolatie op een oppervlak van 65 vierkante meter. Een bedrag van 1100 tot 1500 euro lijkt hoog, maar in feite is spouwmuurisolatie de goedkoopste isolatie die u kunt gebruiken om uw woning energiezuiniger te maken.

kosten spouwmuurisolatie
WoningtypeOppervlakteGemiddelde prijs incl. BTW
Appartement & Etagewoning25 € 500 tot € 600
Tussenwoning65 € 800 tot € 1100
Hoekwoning65 € 1200 tot € 1400
2 onder 1 kap105 € 1500 tot € 1800
Vrijstaande woning150 € 2200 tot € 2500

De investering in spouwmuurisolatie terugverdienen

Uiteindelijk verdient u de totale investering in uw spouwmuurisolatie altijd terug. Dit komt omdat u minder energie hoeft te gebruiken na het aanbrengen van deze isolatie, aangezien er minder warmte in huis verloren gaat. Dit betekent dat u eenmalig een bedrag moet investeren in spouwmuurisolatie, maar dat u dit bedrag op de lange termijn wel terugverdient.

Geld besparen op spouwmuurisolatie? Vergelijk offertes

Natuurlijk wilt u niet te veel geld betalen voor uw spouwmuurisolatie. De beste manier om geld te besparen op deze isolatie, is door de kosten van diverse isolatiebedrijven met elkaar te vergelijken. Dit doet u door offertes aan te vragen bij meerdere isolatiebedrijven bij u in de buurt, om deze offertes vervolgens naast elkaar te leggen. Uiteindelijk gaat u in zee met de isolatiedeskundige die een goede reputatie heeft en niet te veel geld vraagt voor het aanbrengen van de spouwmuurisolatie.

Hoe goedkoper u uit bent bij het aanbrengen van spouwmuurisolatie, hoe sneller u deze investering heeft terugverdiend. Wij raden u dan ook altijd aan om offertes van diverse isolatiebedrijven met elkaar te vergelijken, zodat u de goedkoopste isolatiedeskundige bij u inde buurt kunt vinden. Door met een goedkope isolatiedeskundige in huis te gaan, heeft u uw investering snel terugverdiend en kunt u echt van uw maandelijkse energiebesparing gaan profiteren.

Vergelijk hier direct offertes van zes verschillende isolatiebedrijven!

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Jan Akkerman