Wandisolatie2017-05-01T12:32:39+02:00
home','

'); } ?>

Wandisolatie

Wandisolatie in uw woning laten plaatsen is van erg groot belang, juist omdat er langs de muren enorm veel warmte verloren kan gaan. Door het plaatsen van een goede isolatie gaat u overbodig energieverbuik tegen en drukt u de kosten van de energiefactuur drastisch. Daarbij maakt isolatie uw woning milieuvriendelijk. Er zijn verschillende vormen van wandisolatie, en het is dan ook de moeite waard om hun voor -en nadelen op een rijtje te zetten, alsook de prijs.

Vergelijk tot wel 6 offertes!

De verschillende soorten isolatie voor muren

  1. De isolatie van buitenmuren

De buitenkant van uw huis isoleren is een manier om degelijke isolatie te verzekeren, die het voordeel biedt dat er geen verlies aan binnenruimte optreedt. Het nadeel is echter dat u de muur, na het plaatsen van de isolatie, opnieuw moet bekleden met pleister of een andere bekleding. Daarbij kost deze methode redelijk veel, en kunnen er bij een dikke gevel problemen ontstaan als u van plan bent ook nieuwe vensters en deuren te plaatsen.

  1. De isolatie van de spouw

Spouwmuurisolatie is ook een manier om de wand te isoleren. Bij deze methode wordt de zogenaamde spouw (een dunne, lege ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur) met speciaal isolatiemateriaal gevuld. Meestal gebeurt dit langs de buitenkant van het huis zodat er binnenshuis minder werken moeten gedaan worden en uw bezigheden dus niet verstoord worden.

Voor een dergelijke isolatie kunnen heel wat materialen gebruikt worden, waaronder kunststof schuim, organische materialen of een soort isolatieparels. De combinatie met een bijkomende isolatiewand is bij spouwmuurisolatie veel voorkomend, en er wordt een nog betere isolatie mee bereikt.

  1. De isolatie van binnenmuren

De isolatie van binnenmuren wordt niet vaak toegepast, juist omdat het een ingewikkeld werk is heel wat hinder kan veroorzaken. Een voorbeeld van een situatie waarin voor deze methode gekozen wordt is bijvoorbeeld als andere vormen van isolatie onmogelijk zijn.

Het best kiest u bij isolatie van de binnenmuren voor een speciale voorzetwand, waarbij platen aan de muur worden bevestigd en de spouw wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Ook kan er gekozen worden voor cellenbeton. Dat is een materiaal dat water afstoot waardoor vocht dus beter wordt afgeweerd.

wandisolatie vergelijken isolatie

De voordelen van wandisolatie

De voordelen van een goede isolatie van uw woning spreken voor zich: de woning wordt niet enkele comfortabeler en duurzamer, u kunt er een hoop energie en geld mee besparen. Daarbij kunt u vaak gebruik maken van een subsidie voor isolatie, waardoor u nog méér kunt besparen. De isolerende waarde van wandisolatie zorgt ervoor dat warmte in de zomer buiten blijft en in de winter binnen blijft hangen. Daarbovenop worden ook geluiden betere geïsoleerd (zogenaamde akoestische isolatie), waardoor omgevingsgeluiden minder hinder veroorzaken. Tenslotte maakt isolatie de muren luchtdicht, met minder stof en tocht als gevolg.

De prijs van wandisolatie

De prijs die gepaard gaat met het plaatsen van wandisolatie is sterk afhankelijk van welk materiaal men gebruikt en op welke manier men te werk gaat. De isolatie van buitenmuren verschilt ook qua prijs op basis van de afwerkingsmethode. Materialen zoals hout, crepi, steenstrips en aluminium hebben allemaal hun eigen invloed op de kostprijs, maar gemiddeld betaalt u tussen de 100 – 150 euro per m2. Voor spouwmuurisolatie betaalt u ongeveer 15 euro per m2, en bij isolatie van de binnenmuren bedraagt de prijs minstens 40 euro per m2.

Vraag hier vrijblijvend tot wel zes offertes aan!

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Jan Akkerman