Kosten vloerisolatie2017-05-01T12:23:04+02:00
home','

'); } ?>

Kosten vloerisolatie

Wanneer u het huis goed wilt isoleren, is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden om uw huis goed te isoleren. Een van de mogelijke manieren is om uw vloer goed te isoleren. De vloer beslaat namelijk een groot oppervlak in uw huis en hier wordt dan ook vaak veel warmte verloren.

Vergelijk tot wel 6 offertes!

De kosten om een vloer te isoleren

Op het moment dat u de vloer juist heeft geïsoleerd brengt dit vele voordelen met zich mee. Zo heeft u minder last van vocht in uw huis, wordt uw huis duurzamer en dus goedkoper qua energiekosten en heeft u geen last meer van koude voeten wanneer u over de vloer loopt. U kunt uw vloer isoleren op verschillende manieren. Daarnaast is de prijs afhankelijk van bijvoorbeeld de materiaalkeuze en het oppervlak van de vloer. Door deze redenen kan dus de prijs erg verschillen. In dit artikel worden de mogelijkheden om uw vloer te isoleren besproken en daarnaast verteld wat de kosten zijn om dit te doen.

“Door verschillende redenen kan de onderlinge prijs erg verschillen.”

Materiaalkeuze

Om te beginnen met het isoleren van de vloer is het belangrijk om te weten welk materiaal u graag wilt gebruiken. In deze tijd zijn er vele mogelijkheden qua materiaalkeuze. Zo kun je kiezen voor glaswol, piepschuim, XPS, steenwol en PIR. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen ten opzichte van de andere materialen. Per huis wordt dan ook niet hetzelfde materiaal aanbevolen. Wanneer uw huis vochtig is bijvoorbeeld, wordt er niet gekozen voor glaswol. Dit materiaal is namelijk niet geschikt om te isoleren in vochtige ruimtes. Er zijn ook vele folies op de markt aanwezig. Een voorbeeld hiervan is folie met een aluminium laag. Dit folie weerkaats de warmte weer terug het huis in.

Aanbrengen van de isolatie

Wanneer de keuze voor het materiaal is gemaakt moet het worden aangebracht. Hier bij kunt u geld besparen door dit zelf te doen. Dit is vaak een paar honderd euro goedkoper. Let hierbij wel op dat dit niet een makkelijk klusje zal zijn wanneer u dit voor het eerst doet. Om uw vloer te isoleren moet er door een smalle kruipruimte onder de vloer worden gekropen. Doordat er veel stof vrijkomt bij het isoleren treedt er vaak oog- en huidirritatie op. Dit kan worden voorkomen met een bril.

Wat bent u ongeveer kwijt?

Een vloer isoleren verschilt dus qua prijs. Toch zijn er gemiddelde bedragen te noemen. Het isoleren van uw vloer zal per vierkante meter ongeveer 20-30 euro kosten. Een 2 onder 1 kap huis zal dus ongeveer met een oppervlakte van 70 vierkante, 1600 euro kosten. Heeft u een vrijstaand huis dan kunt u rekening houden met ongeveer 2300 euro of meer. Een appartement met een klein oppervlakte van ongeveer 50 vierkante meter is dan ook goedkoper uit, ongeveer 1150 euro. Wanneer u zelf verstand heeft van het aanleggen van isoleren kunt u dus heel wat geld besparen door het zelf te doen. Daarnaast zorgt de verbeterde isolatie er ook voor dat u de investeringskosten terugverdiend. Er wordt namelijk minder gas verbruikt om het huis op te warmen. Zo wordt er al snel 300 tot 500 kubieke meter gas bespaart per jaar. In vrijstaande huizen kan dit zelfs oplopen tot 1000 kubieke meter. Hierdoor kunt u ongeveer 200-600 euro besparen op uw energiekosten. Over het algemeen wordt de investering van het isoleren in 7,4 jaar terugverdiend.

Kiest u voor het isoleren van uw vloer? Vraag dan hier gratis tot wel zes offertes aan!

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Jan Akkerman