Zolder vloer isolatie2017-05-01T12:22:17+02:00
home','

'); } ?>

Zoldervloer isoleren

Algemeen geldt dat 26% van de warmte via de zolder naar buiten verdwijnt. Dus geldt ook dat een goed geïsoleerde zolder veel warmte in huis houdt. Dat draagt bij aan minder energieverbruik en een lagere rekening. 

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Vragen over zoldervloer isoleren

Toch is niet meteen iedereen bereid om flink te investeren in het isoleren van de zolder. Dat heeft uiteraard met het kostenaspect te maken. Het isoleren van de zoldervloer is goedkoper en kan al heel wat rendement opleveren. Om dit doel te bereiken, helpen de antwoorden op deze vragen.

 1. Wat is er minimaal aan isolatie nodig?
 2. Wat gaat het kosten?
 3. Wat levert het aan besparing op?
 4. Hoe kan de zoldervloer het best geïsoleerd worden?

Isoleren

Het helpt om eerst naar de mogelijkheden te kijken. Dat heeft ook te maken met eventuele subsidiekansen. Wie twee isolatiemaatregelen neemt en het werk door een vakman laat uitvoeren, kan in aanmerking komen voor subsidies. Stel u besluit bijvoorbeeld de zoldervloer en dubbelglas of spouwmuurisolatie te nemen. U kunt overigens het vakbedrijf ook vragen of u voor een subsidie in aanmerking komt. Wat betreft de zoldervloer zijn er meerdere mogelijkheden om te isoleren. Welke het wordt, heeft te maken met de vloer zelf. Is het een planken – of een betonnen vloer? Is het een dichte vloer of is er sprake van een open structuur?

online zoldervloer isoleren

Materiaal

Wanneer de zoldervloer open is, zoals bij een vliering, kan glaswol gebruikt worden. Die wordt tussen de balken geplaatst. Is er sprake van een gesloten vloer, zoals bij een betonnen vloer het geval is, dan is het handiger om vloerplaten te gebruiken. Een derde mogelijkheid, die veel bij zolders gebruikt wordt die moeilijk te isoleren zijn, is de PUR schuim methode. Overigens kan bij een open liggende vloer ook gespoten glaswol gebruikt worden. Bij een zolder die niet verwarmd wordt, moet wel een dampscherm geplaatst worden om schimmel te voorkomen. Het schiet niet op om de zoldervloer te isoleren en daardoor een schimmelinvasie te veroorzaken.

De voordelen

De zoldervloer isoleren heeft meerdere directe effecten.

 1. Het wordt warmer op de slaapkamers. Eventuele tocht is verleden tijd.
 2. Er verdwijnt geen warmte meer naar buiten, waardoor er niet langer voor de mussen gestookt wordt.
 3. Het gasverbruik gaat omlaag.
  Kunt u gebruik maken van een subsidie dan is de investering lager, iets wat op de terugverdientijd een positieve invloed heeft. Laat echter de subsidie niet bepalend zijn, want uiteindelijk zijn er nog twee belangrijke voordelen aan het isoleren van de zoldervloer.
 4. Het wordt behaaglijker in huis. Dat betekent niet steeds de thermostaat hoger moeten zetten. Geen dekens meer over de benen als u op de bak zit en geen kinderen meer die klagen dat het koud is op hun slaapkamer. 
 5. Het heeft een positief effect op ons milieu. Minder verbruik betekent direct minder belasting van het milieu.

De beslissing

Vraag twee offertes aan verschillende vakbedrijven. Dat maakt het beslissen makkelijker. Geef bij de aanvraag duidelijk weer welke isolatiemethode de voorkeur heeft. Twijfelt u, vraag dan om meer informatie over de verschillende methodes. Vraag tevens of er extra kosten verbonden zijn aan het isoleren, zoals het plaatsen van een dampscherm. Informeer naar de garantie en, belangrijk, welke subsidiemogelijkheden er zijn en vraag of het bedrijf de aanvraag verzorgd.

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Jan Akkerman